MEATING ČSZM 2024 – bylo o nás hodně slyšet

22. 10. 2024

Na 14. ročníku konference masného průmyslu, pořádaného Českým svazem zpracovatelů masa (ČSZM) v Brně v úterý 22. října 2024, nemohli zástupci naší školy chybět.

Jednací den byl nabitý specializovanými přednáškami. V tomto ročníku například s tématy legislativy v oblasti zpracování masa, problematiky imitací masa a masných výrobků, uhlíkovou stopou nebo velmi populární umělou inteligencí v potravinářském průmyslu.

Naše skupina využila čas na akci pro jednání se zástupci ČSZM a například s firmami Devro Jilemnice, BIZERBA Praha, Linde Gas, Testo, Maso-Profit. V rámci rozhovorů jsme domlouvali společné aktivity pro žáky oborů Řezník-uzenář a Technolog výroby potravin. Bude se jednat nejenom o praktické dílny, přednášky a školení, ale také o podporu v materiální oblasti. Tu využijeme nejenom v běžné výuce odborného výcviku a teorie, ale i v rámci soutěží odborných dovedností, akce Já už to znám, umím 2024 a též velmi významně pro soutěž žáků oboru Řezník-uzenář Chlumecký lev, kterou bude naše škola pořádat ve dnech 28. – 29. ledna 2024.

Vyvrcholením dne bylo slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších profesionálů v oboru.

Naše škola získala ocenění v oblasti vzdělávání za Příkladnou práci ve školství. Toto ocenění bylo doplněno poukázkou na nářezový stroj od firmy BIZERBA Praha.

A aby chvály nebylo málo - v kategorii Osobnosti získal ocenění Jindřich Lukeš, žák 2. ročníku oboru Technolog výroby potravin, jako Nejlepší učeň oboru zpracování masa pro rok 2024.

Velké poděkování patří vyučujícímu školy, panu Milanu Novákovi, za práci se žáky, propagaci oboru Řezník-uzenář a za spolupráci s firmami v oblasti zpracování masa.

Mgr. Jiří Zahradník, zástupce ředitele

12-44.jpg

FOTOGALERIE: