Seminář v Maso – Profitu

01. 06. 2024

Mladým řezníkům SŠTŘ, kteří jsou zařazeni v Interní akademii školy, se v sobotu 1. června naskytla příležitost zúčastnit se odborného semináře ve firmě Maso – Profit v Praze.
K vidění byly zajímavé praktické ukázky výroby paštik za studena, dále separační hlavy řezačky a míchačky od firmy Seydelmann a narážení párků s pomocí nejnovějších přídavných zařízení narážek REX. Bez pozornosti jistě nezůstala vázačka špekáčků pro malokapacitní výrobu či trhačka pečené krkovice s následnou ochutnávkou v burgerech.
Do problematiky výroby pršutů, métských salámů a dalších fermentovaných masných výrobků nás zasvětili odborníci od firmy Wiberg a Maso Profit.
„Možnost vidět výrobu naživo a následně ochutnat nepřeberné množství produktů je velmi poučné a příjemné," říká Filip Pittner, žák 1. ročníku.
„Seminář ve firmě Maso – Profit je určen pro odborníky v oboru Řezník – uzenář a setkání s nimi je vždy přínosné jak z odborného hlediska, tak i společenského. A propojení zkušených mistrů s mladými nadšenými řezníky bylo velmi příjemné a užitečné. Nebylo možné prohlédnout veškeré vystavené stroje a zařízení, proto jsme rádi za pozvání i na příští ročník. Stále ještě váháš, zda podat přihlášku na obor Řezník – uzenář na SŠTŘ v Novém Bydžově? Na příštím odborném semináři můžeš být s námi," říká Milan Novák, vedoucí učitel oboru.

Milan Novák, vedoucí učitel oboru Řezník - uzenář

FOTOGALERIE: