Informace:
Délka studia: 3 roky
Ukončení studia: výuční list
Počet přijímaných žáků: 30
Podmínky přijetí: úspěšné ukončení 9 leté školní docházky a splnění podmínek přijímacího řízení
Místo konání teoretické výuky: SŠTŘ Nový Bydžov, výukové centrum Nový Bydžov a středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou
Místo konání odborného výcviku: Středisko praktického vyučování SŠTŘ v Chlumci n. C., Nádražní ulice 194,
-pracoviště smluvních partnerů školy MASO Jičín, Globus Pardubice, Skaličan Česká Skalice, Podkrkonošská uzenina Bělá u Staré Paky, Jatka Bareš Lužec nad Cidlinou, Řeznictví U Motyčků Nový Bydžov, TORO Hlavečník, Farma Třebešov, Řeznictví Vítek v Náchodě, Řeznictví U Martinů - Stanislava Soukupová v Jilemnici, Rybářství Chlumec n. C. atd.
Vedoucí oborový učitel: Milan Novák email: sstrnb.mnovak@seznam.cz, telefon: 601 091 023
Absolvent školy:
- je po přiměřené době
zapracování (na konkrétním pracovišti)
připraven k výkonu při skladování poživatin, rozumí technologii výroby,
sestavuje technologické listy, realizuje
odbyt výrobků a vyúčtování
- je připraven zajišťovat
provoz výrobních a odbytových středisek, využívá technologická zařízení,
organizuje potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení prodejní akce,
vede příslušnou dokumentaci provozovny, dbá na pohodu zvířat během ustájení,
omračování a vykrvování, zpracovává jateční zvířata, drůbež a ryby a kontroluje
kritické body během jatečního opracování, bourá, upravuje a třídí maso pro
výsekové a výrobní účely, ošetřuje a skladuje jatečně upravené maso a jateční
produkty, zajišťuje odbyt masa a masných výrobků, provádí sanitaci jatečního
provozu, uplatňuje zásady správné hygienické praxe, volí vhodné suroviny,
pomocné látky a obaly dle technologického postupu při zpracování, vyrábí masné
výrobky, uplatňuje zásady racionální výživy a kontroluje kritické body během
výroby, dodržuje technologické postupy při výrobě masa a masných výrobků,
obsluhuje stroje a zařízení a provádí jejich běžnou údržbu, uplatňuje zásady
správné hygienické praxe při výrobě a prodeji masa a masných výrobků