Prodej bouraných vepřových půlek
Řeznická a uzenářská prodejna SPV Chlumec n. C. nabízí možnost objednání vepřové půlky rozbourané na jednotlivé části dle Vašich přání pod dozorem zkušeného mistra Radomíra Beňka.
„Vepřovou půlku rozbouráme, vykostíme a upravíme do kuchyňské úpravy. Jedním nákupem tak získáte úhledné zhruba 1 kg kousky na vaření, pečení nebo uzení za výbornou cenu“, dodává pan Beněk.
Vepřová půlka obsahuje tyto části:
Část | Množství | Návrh použití |
Kýta bez kosti | 6 - 8kg | řízky, omáčky, pečení |
Bůček s kostí | 4 - 5kg | pečení, uzení, rolády |
Plec bez kosti | 3 - 5kg | ovar, sekané, pečení, guláš |
Krkovice bez kosti nebo s kostí | 3 - 4 kg | řízky, pečení, steaky, uzení |
Kotleta bez kosti nebo s kostí | 3 - 4 kg | řízky, omáčky, steaky, uzení |
Koleno zadní a přední | 3kg | ovar, pečení |
Sádlo na škvaření | 4kg | škvaření, uzená slanina |
Kůže | cca 1,5kg | tlačenka, aspik, sulc |
Lalok | cca 2kg | ovar, vařené výrobky |
Půlka hlavy | 2 kg | vařené výrobky |
Kosti | cca 3kg | vývar, žebra na pečení |
Masový ořez | cca 3 kg | sekaná, karbanátky |
Nabízíme také možnost objednání vepřové kostry, která má všechny části vepřové půlky mimo hlavy, sádla na škvaření a kůží. Dále můžete objednat srdce, jazyk nebo játra.
Nákupem získáte zhruba 40 kg respektive 30 kg v případě vepřové kostry prvotřídního čerstvě bouraného masa od českého dodavatele a chovatele (Maso Jičín), které dopravíme do 5km od školních výukových center (Chlumec n. C., Nový Bydžov, Hlušice) nebo můžete vyzvednout přímo v řeznické prodejně v Chlumci nad Cidlinou, Nádražní 194.
Těšíme se spolu s žáky oboru řezník uzenář na Vaše objednávky na telefonním čísle 601 091 022 nebo sstrnb.mnovak@seznam.cz